DUELL YHTIÖT

Yli 20-vuotiaan Duell Yhtiöiden toiminta on aina perustunut kolmelle kivijalalle: Luotettaville omille tuotemerkeille, henkilöstöön panostamiselle sekä korkealle toimitusvarmuudelle. Nykyään Duell on perheyritys, jonka toiminta-alue kattaa koko Suomen.

Visiona oma tuotemerkki

Tarina alkoi 1999, kun Pasi Nousiainen ja Petteri Nevalainen perustivat Duell yhtiöt. Idea oli yksinkertainen: Luodaan oma, laadukas tuotemerkki sekä vahva yrityskulttuuri. Ensimmäinen tuotealue oli toimistotarvikkeet. Suomi oli elpymässä laman jälkeen, mikä näkyi myös myynnissä. Yrittäjät tarvitsivat pian lisäkäsiä. Ensimmäiset rekrytoinnit tehtiin 7 kuukautta aloittamisesta.

Medic ja Safe syntyvät

Toimistotarvikkeiden rinnalle tuli uusi tuoteryhmä, kun yhtiöille tarjottiin ensiaputarvikkeiden maahantuontia. Oma tuotemerkki, Medic, perustettiin 2004. Medicin ensimmäisten tuotteiden joukossa oli Suomessa suunniteltu ja Kaarinassa valmistettu, muotoilustaan palkittu ensiapukaappi, joka on edelleen yksi merkin myydyimpiä tuotteita. Työsuojelutarvikkeisiin erikoistunut Safe seurasi Medicia 2007. Duell Office sulautui osaksi Medicia 2012.

Laatu ja toimitusvarmuus ratkaisevat

Omassa tuotemerkissä korkea laatu on kriittisen tärkeää. Yhteistyökumppaneiden ja tuotteiden laadun valvontaan on aina panostettu. Tämä vaatii luotettavia agentteja ja myös kiertämistä maailmalla. Toimittajia on myös vaihdettu kun haluttuja asioita tuotannon laadusta ja eettisyydestä ei ole pystytty vahvistamaan. Luotettavat toimittajat ovat siis löytyneet tiukan seulan kautta ja pisimmät asiakassuhteet ovat kestäneet jo yli 15 vuotta.

Toinen menestystekijä on toimitusvarmuus. Yhtiön periaate on, että kaikki myytävät tuotteet tulee olla saatavilla heti varastosta. Hyvien yhteyksien vuoksi tuotteita pystytään tilaamaan myös nopealla varoitusajalla. Luotettavuudesta ja toimintavarmuudesta kertoo mm. se, että Covid-19 pandemian alettua Safe valittiin yhdeksi Suomen huoltovarmuuskeskuksen tavarantoimittajista.

Henkilöstö on joukkue

”Suomessa on vasta vähitellen opittu arvostamaan myyntityötä. Tuotekehitys osataan, mutta myynti nähdään usein pakollisena pahana. Yhdessäkään yrityksessä ei kuitenkaan ole tuotantoa ilman myyjiä. Siksi satsaamme myyjiin ja myyntiprosessiin 100 prosenttia.” 

- Pasi Nousiainen

Henkilöstön viihtyvyyteen ja palkitsemiseen panostaminen on ollut aina keskeinen osa toimintaa. Motivaatio ja suoritustaso pysyvät korkeana, kun palkitseminen on reilua ja siihen voi omalla työllä vaikuttaa. Yhtenä joukkueena toimiva porukka pystyy luovimaan ja palvelemaan tiukoissakin tilanteissa. Kova työ palkitaan myös joukkueen yhteisillä elämyksillä ja matkoilla. 
Duell Yhtiöillä on oma perusteellinen myyntikoulutus, jonka kaikki myyjät käyvät läpi. Myyjä ei jää yksin, vaan alkuun autetaan kädestä pitäen kokeneempien myyjien ohjauksella. Myyjän taustalla ei ole väliä: Riittää, että persoona ja sosiaaliset kyvyt ovat kunnossa. Duellilla onkin töissä mm. entisiä bussikuskeja, kokkeja ja muusikkoja. Lue Duellin työntekijöiden tarinoista lisää täältä

Kohti uutta vuosikymmentä

Vuonna 2018 yhtiöistä tuli perheyritys, kun Pasi Nousiainen lunasti yhtiöiden koko osakekannan.

Tänä päivänä yli 20-vuotias Duell on kahta omaa tuotemerkkiä myyvä ja markkinoiva konserni, jonka toiminta-alue kattaa koko Suomen. Oma varasto Turussa kattaa tällä hetkellä 1500m2 ja noin 400 eri myyntiartikkelia. Yhtiöillä on 25 myyjää, ja avoimia hakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti uusien myyjäkykyjen löytämiseksi.

Syksyllä 2020 toiminta-alue laajeni Baltiaan, kun Tallinnaan avattiin toimisto Medic Ensiaputarvikkeiden ja Safe Työsuojelutarvikkeiden myyntiä varten.

 

DUELL YHTIÖT

1999

Duell yhtiöt perustetaan
Ensimmäinen 20m2 toimisto Turun Lemminkäisenkadulla Data cityssä

2001

Muutto suurempiin tiloihin Turun Perämiehenkadulle

2003

Muutto ensimmäisiin omiin tiloihin Turun Kaarnimonkadulle

2004

Medic ensiaputarvikkeet tuotemerkki
Duell ostaa oman mainostoimisto Kanavan

2007

Safe Työsuojelutarvikkeet tuotemerkki
Duell Sales Academy yhteistyössä Turun ammatti-instituutin kanssa, 13 opiskelijaa suorittaa vuoden pituisen myyjän ammattitutkinnon

2008

Muutto Biolinjalle samoihin tiloihin oman mainostoimiston kanssa

2009

Myyntitoimiston perustaminen Ruotsiin

2012

Toimistotarvikkeet pois tuotevalikoimasta

2013

Ruotsin toimisto suljetaan

2015

Mainostoimisto Kanava myydään takaisin sen perustajille
Muutto suurempiin tiloihin takaisin Perämiehenkadulle

2017

Suurempi varasto ja toimitilat Turun Teollisuuskadulla

2018

Duell Yhtiöistä perheyritys
Uusi suurempi varasto ja toimitilat osoitteessa Kuralankatu 2

2020

Duell Suomen huoltovarmuuskeskuksen toimittajaksi
Myyntitoimiston perustaminen Tallinnaan
1500m2 varasto ja toimitilat Kuralankatu 2:ssa
16 myyntialuetta Suomessa